Hulp bij het kiezen van de juiste fietstas

Met deze pagina willen wij wat orde in de chaos scheppen. Zoveel fietstassen, zoveel wensen. Misschien weet je al wat voor een soort fietstas je hebben wilt: een enkele fietstas voor aan de bagagedrager of een waterdichte stuurtas, maar misschien weet je het nog niet. Het kan natuurlijk ook heel goed dat je wel al weet waar je de fietstas voor gaat gebruiken: voor het doen van boodschappen wellicht of voor een fietsvakantie door de Ardennen.

Soorten fietstassen

Op fietstas-expert vind je in bovenstaande menu’s de bij ons beschikbare fietstassen. Een enkele fietstas bevestig je doorgaans met ophanghaken aan de bagagedrager. Het grote voordeel van een enkele fietstas is dat je deze snel aan je fiets kunt vastmaken en er weer vanaf kunt halen: de welbekende pak-af-tas. Ideaal als je die dag in meerdere winkels moet zijn. Je hoeft je fietstas - en de inhoud - dus ook niet onbeheerd achter te laten. De dubbele fietstas heeft als overduidelijk voordeel dat je er veel spullen in kwijt kunt. Nadeel is dan weer dat deze tassen minder makkelijk van de fiets te halen zijn. Verder bieden wij de mooiste stuurtassen, zadeltassen en fietsmanden aan.

  1. Lees hier meer over de verschillende soorten fietstassen

Bevestiging van de fietstas

Er zijn grofweg 2 manieren om een fietstas aan je fiets vast te maken De standaardmethode met bijvoorbeeld ophanghaken (enkele fietstas) of riempjes (dubbele fietstas). Of een merkspecifieke methode, zoals die van KlickFix (sommige stuurtassen) of het Thule Pack ‘n Pedal-systeem. Tas en bevestigingssysteem moeten hierbij op elkaar kunnen aansluiten. Voor e-bikes met een accu onder de bagagedrager werkt het net weer even anders. De ruimte tussen accu en bagagedrager is beperkt, dus de bevestigingsriempjes moeten dun zijn. Daarnaast zijn de bagagedragers breder, dus de riempjes moeten ook nog eens langer zijn.

  1. Hier vind je de fietstassen die geschikt zijn voor op de e-bike

Hoe groot is 35 liter, 45 liter of 65 liter nu daadwerkelijk?

Behalve het uiterlijk van de fietstas en het materiaal waarvan de tas is gemaakt is het volume een van de belangrijkste eigenschappen. Hoeveel kun je er nu precies in kwijt? Op de afbeelding hiernaast is een fietstas van 35 liter groot te zien. Een dubbele, redelijk vierkante fietstas. Rond de 45 liter is de meest gangbare maat, in ieder geval wat de dubbele fietstassen betreft. Bij een 65-liter grote tas hebben we het over een fietstas met de inhoud van een krantentas. Vaak zijn deze grootste varianten ook nog eens gemaakt van waterdicht materiaal, bisonyl bijvoorbeeld. Wil je echt een grote fietstas dan is er een in de categorie 60 t/m 70 liter aan te raden.

  1. Selecteer hier een enkele fietstas van de juiste grootte
  2. Selecteer hier een dubbele fietstas van de juiste grootte

Spatwaterdicht of écht waterdicht

Fietstassen worden van de meest uiteenlopende materialen gemaakt. Van oud-vrachtwagendoek tot spijkerbroek. Bij de fietstas-expert zul je vooral tassen van wat meer gangbare materialen aantreffen: dan hebben we het vooral over nylon, polyester, bisonyl, canvas en leer. Welk materiaal je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat de fietstassen tegen een stootje kunnen, de een vanzelfsprekend wat beter dan de ander. Je kunt er eveneens van uitgaan dat alle tassen in ons assortiment tegen een klein regenbuitje kunnen. Het wordt vooral interessant wanneer het gaat om waterdichte fietstassen:

  1. Onze waterdichte, enkele fietstassen vind je hier
  2. Onze waterdichte, dubbele fietstassen vind je hier
  3. Onze waterdichte stuurtassen vind je hier